زعفرانیه، خ مقدس اردبیلی
پلاک ۹۸، طبقه۳، واحد ۳۰۱
بخش ارتودنسی: ۰۲۱۲۶۲۰۴۳۰۴
بخش اطفال : ۰۲۱۲۶۲۰۳۶۰۱
شنبه و چهارشنبه: ۱۴:۰۰ - ۱۸:۰۰
ارتباط مستمر از طریق سایت
پلاک ۹۸، طبقه۳، واحد ۳۰۱
بخش ارتودنسی: ۰۲۱۲۶۲۰۴۳۰۴
بخش اطفال : ۰۲۱۲۶۲۰۳۶۰۱
ارتباط مستمر از طریق سایت
تغذیه و ارتودنسی
تغذیه مناسب در ارتودنسی یکی از موارد بسیار مهم در روند درمانی می باشد که شامل دوره ی کوتاه مدت مربوط به هفته اول آغاز درمان ارتودنسی و همچنین رعایت های بعد آن که بازه درمانی دراز مدت محسوب می شود، می باشد.به طوری که رعایت غذایی در طول درمان به شکل دراز مدت، که برای حفظ سلامت فردی و مراقبت از سیستم ارتودنسی اعمال شده در دهان است، مستلزم تغییر یکسری عادت های غذایی و تداوم آن ها می باشد.
لذا مراقبت از براکت های ارتودنسی امری مهم در روند درمان میباشد. طبق تحقیقات اخیر، با مصرف غذاهای مضر و رعایت نکردن نکات ذکر شده، در هنگام جویدن غذاها براکت ها از روی دندان ها شکسته و جدا می شوند. و روند درمان به سادگی با اختلال مواجه شده و نیاز به ترمیم مجدد پیدا می کند.
غذاهای خیلی داغ غذاها و نوشیدنی هایی که می تواند باعث ایجاد پوسیدگی و خوردگی دندان می شود غذاهای چسبنده مانند آدامس، راحت الحلقوم، شکلات و تافی غذاها و نوشیدنی ها با سطح شکر بالا، جویدن یخ یا غذاهای سفت یا خشک مثل پیتزا، هویج، آجیل و …
لازم به ذکر است که بسیاری از غذاهای ممنوعه را می توان در این دوران با اعمال تغییراتی هرچند اندک در رژیم تغذیه مناسب در ارتودنسی وارد نمود و با توجه و رعایت تمامی نکات ذکر شده توسط متخصص ارتودنسی سلامت دندان ها و ارتودنسی در طی درمان حفظ گردد:
بیسکوییت ها و شیرینی های سخت می توانند با شیر ترکیب شده تا نرم شوند. هویج می تواند به صورت آب هویج یا هویج پخته شده مصرف شود. دانه های ذرت بخارپز شده و از ساقه جدا شوند. میوه ها له شده و یا آب گرفته شوند. آجیل ها هم میتوانند آسیاب شوند. همچنین شیرینی و آبنبات های سخت را هم بجای جویدن، بمکید.
آب میوه، نوشابه های ورزشی و نوشابه های گازدار(حتی انواع بدون شکر و رژیمی) حاوی اسید هستند. این اسیدها باعث حل کردن مواد معدنی مینای دندان می گردند که به آن خوردگی مینا می گویند که می تواند باعث حساسیت دندان نیز گردد. هرچقدر تعداد دفعات مصرف نوشابه های گازدار و اسیدی بیشتر می شود احتمال صدمه به دندانها بیشتر خواهد بود.
هر بار که غذا یا نوشیدنی حاوی شکر خورده می شود، باکتری های موجود در دهان تولید اسید می کنند که به نوبه خود اثر مخربی برروی دندان دارد.این حمله اسیدی برای حدود یک ساعت تا بعد از خوردن شکر ادامه می یابد حال چنانچه تعداد وعده های مصرف مواد غذایی حاوی شکر افزایش یابد احتمال بروز پوسیدگی بیشتر خواهد شد. لذا میبایست سعی شود تعداد وعده های مصرف غذاهای حاوی شکر محدود بر وعده های اصلی غذا شود.
میوه هایی مانند لیمو پرتقال نیز حاوی اسید هستند که می تواند باعث حل کردن مواد معدنی دندان شوند و چنانچه به میزان زیاد مصرف شوند و بعد از استفاده دندانها به خوبی مسواک و تمیز نشوند، باعث صدمه به دندانها می گردند.
استفاده از آب معمولی و شیر بهترین گزینه برای نوشیدنی های میان وعده می باشد.
سیگار باعث رنگ کردن دندانها و ایجاد بوی بد دهان و بیماری لثه و حتی سرطان دهان می گردد. نوشیدنی های الکلی نیز عمدتا اسیدی بوده لذا این نوشیدنی ها نیز می توانند باعث خوردگی و یا پوسیدگی دندان شوند.